شعله نیکزاد دانشمند ناسا کیست ؟
به گزارش پایگاه خبری دیدگاه مدیریت، شعله نیکزاد دانشمند ایرانی و منجم برجسته که از اعضای بلند مرتبه سازمان ناسا هم است، یک جایزه بسیار معتبر علمی گرفت و یادآور نام مریم میرزاخانی شد.
جایزه «جوزف وبر» انجمن نجوم آمریکا در حوزه ابراز دقیق نجومی به دکتر شعله نیکزاد، دانشمند مرکز پیشرانش جت (JPL) ناسا اعطا شد.
دکتر نیکزاد به پاس مشارکت پیشگامانه در پیشرفت تجهیزات پرتونگاری فوتون شمار فرابنفش – مرئی، ارایه مستمر فناوریهای مرتبط، رهبری و راهنمایی مستمر محققان تازه کار در حوزه ابزار دقیق به عنوان برنده جایزه جوزف وبر سال ۲۰۲۳ انتخاب شده است.
انجمن نجوم آمریکا، نهادی بینالمللی در حوزه ستارهشناسی حرفهای است که هر ساله جوایزی را به منجمانی که دستاوردهای برجستهای را در حوزه پژوهش یا آموزش دارند، اعطا میکند.
شعله نیکزاد، دانشمند ارشد آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا پس از پایان مقطع دبیرستان در ایران به آمریکا مهاجرت کرده و دوره کارشناسی مهندسی برق را در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و دوره کارشناسی ارشد مهندسی برق و دکتری فیزیک کاربردی را در موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) گذرانده است. وی در حال حاضر علاوه بر فعالیت در ناسا در دانشکده مهندسی پزشکی کلتک هم تدریس میکند.
نیکزاد که از مارس ۲۰۲۲ به عنوان نخستین دانشمند زن، ریاست بخش علمی JPL را برعهده دارد در زمینه های علمی متنوعی از قبیل فناوری های فرابنفش و آشکارسازهای ذرات کم انرژی و کاربردهای آنها در اخترفیزیک و علوم سیارهای مطالعه و تحقیق دارد که به ۲۰ اختراع و بیش از ۲۰۰ مقاله و کسب جوایز و نشانهای علمی متعدد از جمله مدال رهبری برجسته ناسا در سال ۲۰۲۰ منجر شده است.
بیوگرافی
شعله نیکزاد، مهندس الکترونیک ایرانی-آمریکایی و دانشمند پژوهشی در آزمایشگاه پیشرانه جت است. او رهبری آرایههای آشکارساز پیشرفته، سیستمها و گروه علم نانو را بر عهده دارد. تحقیقات او در زمینههای آشکارسازهای ذرات فرابنفش و کم انرژی، دستگاههای نانوساختار و طیفسنجهای جدید است. نیکزاد عضو انجمن فیزیک آمریکا، آکادمی ملی مخترعان و SPIE است.
نیکزاد در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی الکترونیک در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی تحصیل کرد. او برای تحصیلات تکمیلی به موسسه فناوری کالیفرنیا نقل مکان کرد و در آنجا دکترای خود را گرفت.نیکزاد مواد ترکیبی (از جمله سولفید روی و سولفید کادمیوم) را که از طریق کندوپاش پرتو یونی با استفاده از طیفسنجی لیزری تولید شده بودند، بررسی کرد.